Med anledning av coronaviruset öppnar Skolon tillfälligt plattformen för att öka tillgången till digitala läromedel

Med anledning av coronaviruset (COVID-19) öppnar Skolon tillfälligt upp plattformen för att öka tillgången på digitala läromedel för landets samtliga skolor. Möjligheten att komma åt och använda digitala verktyg i Skolon berör både skolor och skolhuvudmän som är användare av Skolon idag och skolor och skolhuvudmän som inte är användare av Skolon. Detta för att kunna erbjuda alla möjligheten till tillgängligt lärande under rådande omständigheter om det blir nödvändigt med ökad utbildning på distans.

Majoriteten av de digitala lärresurserna som finns i Skolons bibliotek kommer att öppnas upp genom en förlängd prova-på-tid från normala 14 dagar till terminen ut (15/6), tillgängliga i fullversion. Detta gäller initialt under kommande månader, så att skolor och skolhuvudmän har möjlighet att säkerställa att lärare och elever får tillgång till material under den situation som nu råder.

För dig som använder Skolon idag

I Skolons bibliotek har du som lärare fri tillgång till digitala verktyg och läromedel tillsammans med dina elever med ett enkelt knapptryck. Tidsperioden för detta kommer initialt att vara terminen ut (15/6). Om utvecklingen av coronaviruset fortsätter och situationen kräver, kommer fortsätta åtgärder tillsammans med innehållsleverantörerna att utvärderas.

Logga in i Skolon och gå till biblioteket för fri tillgång till innehåll. Läs mer på support.skolon.com om hur du gör.

Logga in

För dig som aldrig använt Skolon tidigare

Om du/ni aldrig använt Skolon tidigare har vi nu startat ett snabbspår för att hjälpa er att sätta upp Skolon i en kostnadsfri variant. Det är viktigt att du som kontaktar oss är skolledare på din skola eller i kommunen/friskolan.

Om du vill få fri tillgång till digitala läromedel för er skola börjar du med att fylla i följande formulär genom att klicka på knappen nedan. Vi kommer inom kort kontakta dig med mer information om hur du och dina elever loggar in i Skolon.

Fyll i formulär

Vi samlar Sveriges bästa digitala skolverktyg och får dem att fungera i klassrummet

Skolon är en oberoende samlingsplats för digitala skolverktyg och lärresurser, skapad för både lärare och elever. Med Skolon är det enkelt att komma åt och använda sina digitala skolverktyg – alla startas med ett klick.

I Skolons bibliotek hittar du 3000 digitala verktyg för den svenska skolan. Här finns bland annat det digitala utbudet från förlagen Clio, Digilär, Liber, Natur & Kultur och Sanoma Utbildning, men också mängder av smarta läromedel, hjälpmedel och appar från både stora och små leverantörer. Alla verktyg i Skolon har en sak gemensamt: de är skapade för att användas i skolans värld.

KOM IGÅNG ENKELT

Kostnadsfri onlinekurs för lärare

Med anledning av coronaviruset (COVID-19) har Skolon öppnat upp plattformen för att öka tillgången till digitala läromedel för landets samtliga skolor. Många användare vill nu komma igång så snabbt som möjligt.

Därför har vi tagit fram en tydlig och enkel steg-för-steg-utbildning integrerad direkt i plattformen och som ger dig som lärare de absoluta grunderna till att snabbt komma igång med att arbeta med digitala verktyg i Skolon. Givetvis är utbildningen kostnadsfri och du kan välja att gå den precis när det passar dig!

Läs mer här
Kom igång med Skolon

Guider – så här gör du:

Nyttiga filmer

Här nedan kan du ta del av ett antal instruktionsfilmer:

Så loggar du in i Skolon
Så använder du ”min samling”

Lärare: Starta verktyg för användning terminen ut

Ytterligare guider för distansundervisning

Här nedan kan du ta del av artiklar(externa länkar) om hur du kan arbeta med distansundervisning i lösningar där Skolon har integrationer:

Skolahemma.se – nytt stöd för distansundervisning i skolan

Sidan har tagits fram av RISE på uppdrag av Skolverket och i samverkan med SKR, Swedish Edtech Industry och UR.

Uppdateringar sker där löpande och syftar till att förbereda lärare och verksamhet för att kunna fortsätta bedriva undervisning i under komplexa omständigheter, när både lärare och elever kan vara hemma. Läs mer här