Nytt i Skolon Community

Den 16 mars 2021 är det äntligen dags för ännu ett webinar med Skolon EdTalk, där vi på Skolon tillsammans med väl valda talare kommer att dela med oss av hur lärare, ledare och elever kan nyttja digitaliseringens krafter i undervisningen. Denna gång med tema digital matematik på högstadiet. Hur kan vi engagera eleverna i matematik med hjälp av digitalisering och vilka är de bästa digitala lärresurserna/verktygen för det?

Eftermiddagen den 16 mars 2021 har vi på Skolon bjudit in våra samarbetspartners från Clio, Liber AB, Natur & Kultur och Sanoma Utbildning för att ge lärare och ledare de bästa tipsen kring digital matematik på högstadiet. En av talarna som deltar från Libers sida är Anette Persson, förstelärare i matematik och NO, på Stenbackaskolan i Asarum. Hon har använt digitala läromedel i sin undervisning under flera år och sett stora fördelar både för sig själv och eleverna.

Anette, hur har du arbetat med digital matematik i klassrummet fram till idag och vad har du för tips till andra lärare?

Hösten 2017  deltog jag tillsammans med en årskurs 7 som pilotskola för att testköra den digitala matematikboken XYZ. Jag trodde inte på det det först, men mina elever fastnade verkligen och jag såg den stora nyttan för dem, så även för deras vårdnadshavare. Min upplevelse av att arbeta med digitala läromedel är att jag som lärare har möjlighet att hjälpa fler elever i klassrummet som verkligen behöver fysisk hjälp och att man som helhet får ett lugnare klassrum.

Mitt tips till andra lärare är att våga prova – beställ en provlicens till din klass och testkör! Att höra av sig till en lärare som redan är igång och få tips och idéer kan också vara bra.

Vill du veta mer om kraften i att arbeta med digitala läromedel och verktyg i matematik på högstadiet? I vårt matematikwebinar får du massor av inspiration och en digital goodiebag som ger dig möjlighet att prova på flera olika digitala läromedel från ledande leverantörer.

Att delta i Skolon EdTalks webinar är kostnadsfritt, varmt välkommen med din anmälan!

Detta är Skolon – vi samlar Sveriges bästa digitala skolverktyg och får dem att fungera i klassrummet

Skolon är en oberoende samlingsplats för digitala skolverktyg och lärresurser, skapad för både lärare och elever. Med Skolon är det enkelt att komma åt och använda sina digitala skolverktyg – säkerheten ökar, administrationen minskar och det blir mer tid för lärandet.

De digitala skolverktygen kommer från både små och stora leverantörer som alla har en sak gemensamt – de skapar digitala skolverktyg som är bra för skolans värld. Skolon är idag ett av Sveriges mest snabbväxande edtech-företag, tillgängligt på över 4000 skolor och med tusentals nya användare varje månad. I biblioteket finns över 3000 digitala verktyg!