Inspirasjon & kunnskap

Digitale læremidler har endret måten vi lærer og underviser på. Ved å bruke digitale læremidler, kan lærere i dag tilby interaktiv, engasjerende og tilpasset læring til elevene. Her gir vi deg åtte fordeler med digitale læremidler i klasserommet!

1. Aktuelt materiale

Digitale læremidler kan enkelt oppdateres med et klikk, slik at elevene får tilgang til den nyeste informasjonen.

2. Tilgjengelighet

Elevene kan få tilgang til sitt digitale læringsmateriell fra hvor som helst så lenge de har en datamaskin eller nettbrett.

3. Spar tid!

Det sparer tid fordi elevene får tilgang til mange forskjellige typer materialer og ressurser – alt på ett sted.

4. Individualisert læring

Læremidlene kan tilpasses elevenes ferdigheter. Dette gjør det mulig å skreddersy læringen til individuelle forhold og behov.

5. Samarbeid

Det å jobbe digitalt gjør det mulig for elevene å samarbeide effektivt med hverandre og lærerne. De kan dele og kommentere materiale med hverandre og gjøre gruppearbeid på en enkel måte.

6. Økt motivasjon

Digitale læremidler kan øke motivasjonen til elevene. De engasjerende og interaktive elementene gjør læring morsomt og interessant!

7. Oppfølging og statistikk

Fordelene ved å kunne følge opp elevenes prestasjoner i digitale læremidler er mange. En av dem er at det gir lærere og elever en oversikt over elevenes læringskurve, noe som kan bidra til å identifisere områder der elevene trenger å forbedre kunnskaper og ferdigheter.

8. Miljøvennlig

Digitale læremidler er mer miljøvennlige, fordi de reduserer behovet for trykte bøker. Det reduserer papirbruken og bidrar til et mer bærekraftig læringsmiljø.

Digitale læremidler har virkelig revolusjonert klasserommene de siste årene og kan bidra til at læringen blir mer tilpasset den enkelte. Dermed kan digitale læremidler sikre lik læring for alle elever!

Ønsker du mer informasjon om hvordan Skolon kan muliggjøre digital læring for din skole eller kommunes elever?

Dette er Skolon – en smart samlingsplass for digitale skoleverktøy

Skolon samler alle dine digitale læremidler – her kan du finne og ta i bruk alle dine læremidler på et sted, med et passord. Skolon hjelper deg med å håndtere dine lisenser fra ulike leverandører, tildele og trekke tilbake lisenser, samt å gi deg en oversikt over all data til alle lærere og elever.

Alt du trenger på et sted, noe som sparer tid og administrasjon.
Digital læring for alle!

Les mer om Skolon her, og hva digital læring kan muliggjøre for deres skole.