Project Description

Malmö

Fullstack-utvecklare

Sök det här jobbet

Skolon söker utvecklare som vill vara med och bygga framtiden

Skolon är ledande på att digitalisera skolans värld för barn, ungdomar och pedagoger. Nu söker vi utvecklare som vill vara med och förändra hur skolvärlden jobbar med digitala verktyg och lärresurser.

Skolon ingår i bolagskoncernen CIMON, vars alla bolag satsar på tekniska innovationer och banbrytande teknologier – mottot är ”Creating Gamechangers”. Exempel på bolag i koncernen är Avalon Innovation, Neuronano, TC TECH och före detta Coding Technologies som lade grunden för MP3-formatet. Ett av bolagen som det har gått mycket snabbt framåt för och som visat sig vara en verklig gamechanger är Skolon.

Varför Skolon?

Som utvecklare hos oss ingår du i ett innovativt gäng där du får en viktig och heltäckande roll i vårt utvecklarteam. Du kommer att arbeta med de senaste teknikerna och få möjlighet att komma med nya tankar och idéer för att utveckla vår produkt.

Vårt utvecklarteam ansvarar för att utveckla Skolons system med höga krav på leverans och att hela tiden ligga i framkant. Vi är ett tight, roligt och kunnigt team på ca 5 personer där utvecklare, designers och testare arbetar tätt tillsammans, och sist men inte minst – vi har väldigt kul ihop!

Med vårt agila sätt att pusha och stötta våra medarbetare, från ledningsgrupp till fikarum, kan vi ödmjukt erkänna oss i framkant av bolag som är i en expansionsfas. Hur lyckas vi med detta? Enkelt, genom att erbjuda våra anställda utvecklande arbetsuppgifter i en modern och rolig arbetsmiljö. Hos oss kan du sitta och utveckla samtidigt som du kan se ut över hav och vatten med en kopp te eller kaffe i handen.

Vi arbetar med scrum och har ett agilt arbetssätt. Vi har dagliga stand-ups tillsammans för att effektivt samverka och sätta en gemensam plan för dagen i vårt team.

Hur lyckas vi tillsammans?

Vi söker nu frontend- och fullstack-utvecklare som vill och är intresserade av att arbeta med samhällsnytta på riktigt. Skolon söker självgående utvecklare som har förståelse för helheten, men som har fokus på detaljerna. Mer information:

  • Vår frontend är baserad på HTML5 och JavaScript med ramverket Ember i botten. För att lyckas har du därför erfarenhet av större JavaScript-ramverk som Ember eller Angular. Har du kunskap inom backendutveckling är det meriterande, men inget krav. Skolon arbetar case-baserat där både funktionalitet och design är kravställd. Skolon har en designprofil som är komponentbaserad och utvecklas kontinuerligt av designers inom utvecklarteamet.
  • Vår backend är baserad på en modern plattform med ett REST-API byggt i Java och levererar data till både webbklient och våra partners. För att lyckas bäst är du van vid att bygga REST-API eller att utveckla i Java eller liknande språk.
  • Utöver detta har vi också en stor mängd integrationer med allt från Google och Microsoft till små lokala läromedelsleverantörer. De byggs både av Skolon själva och av partners som konsumerar Skolons APIer. Integrationerna och APIerna är byggda som fristående moduler i både Java, PHP och Node.
  • Med hjälp av Ember och våra andra verktyg bygger vi en strukturerad kodbas som är lätt att förstå, refaktorisera och bygga vidare på efterhand som produkten utvecklas. Därför ser vi gärna att du vill hjälpa oss nå dessa målen. Det spelar dock inte så stor roll om du inte utvecklat i något av de språk vi använder – eftersom du har arbetat några år som utvecklare tror vi att du snabbt kan sätta dig in i de språk vi använder idag, eller framöver. Du behöver kunna föra dig i tal och skrift på svenska.

Inom Skolon är vi alltid öppna för den mest lämpade tekniken för att lösa en uppgift, samtidigt som vi har en långsiktig och strategisk syn på arkitektur.Vi på Skolon är problemlösare precis som du. Tillsammans arbetar vi hela tiden för att göra våra användares dagliga arbete lättare och snabbare genom väldesignade tekniska lösningar. Vi ser därför att du gillar att bygga robusta lösningar som passar snabbt växande system.

Vad kan vi på Skolon erbjuda dig?

Du kommer att få arbeta på ett ledande, innovativt och framåtsträvande företag som vill mycket mer. På Skolon drivs vi av våra mål, våra värderingar och vår vision. Ditt arbete kommer att vara en viktig del i att nå dessa på rätt sätt.

Skolon är en modern och agil arbetsplats med högt i tak och där frihet under ansvar gäller. Du har möjligheten att strukturera upp ditt eget arbete och arbeta självständigt, samtidigt som du alltid har din chefs och dina kollegors stöd.

För denna tjänst kan vi erbjuda ett modernt kontorslandskap i Västra Hamnen, Malmö. Vi erbjuder dig bra löneutveckling samt ett schysst hälsopaket med friskvårdsarvode, avtalsreglerade semesterdagar och en bra pensionsavsättning. Vi har ett välanvänt pingisbord och vi arrangerar mycket turneringar tillsammans. Men det viktigaste av allt, Skolon har Sveriges bästa kollegor i branschen. Nu hoppas vi att även du vill vara en del av vårt team, välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Sök det här jobbet