Kom igång med Skolon

Information för dig som arbetar i Stockholms stad

Stockholms stad har tecknat samverkans- och personuppgiftsbiträdesavtal med Skolon. Detta innebär att det är möjligt för lärare och elever att under en period testa Skolon för att samla och komma åt skolans digitala lärresurser och skolverktyg. På vår informationssida framtagen för alla skolor i Stockholms stad kan du läsa mer om hur just din skola kan få tillgång till ett konto i Skolon – och vi hjälper er gärna igång!

Du kan även läsa mer om Skolon på Stockholms Stads sida om Digitala Lärresurser.

Vad är Skolon?

Skolon är en oberoende samlingsplats för digitala skolverktyg och lärresurser, skapad för både lärare och elever. Med Skolon är det enkelt att komma åt och använda sina digitala skolverktyg – alla startas med ett klick.

I Skolons bibliotek hittar du 3000 digitala verktyg för den svenska skolan. Här finns bland annat det digitala utbudet från majoriteten av de större förlagen, tillsammans med mängder av smarta läromedel, hjälpmedel och appar från både stora och små leverantörer.

Gemensamt för alla verktyg i Skolon är att du inte behöver administrera några användarkonton eller lösenord för dina elever – ni kommer igång med arbetet i klassrummet inom 10 sekunder!

Läs mer om Skolons funktioner

För dig som vill komma igång

För att kunna prova på Skolon som skola i Stockholms stad gör du enligt följande:

  1. Skapa ett konto genom att fylla i formuläret nedan
  2. Du kommer få ett mail när ditt konto godkänts av Skolon och du kan därefter logga in med ditt befintliga inloggningskonto för Stockholms stad

Vi hjälper er gärna med att komma igång, så att prova-på-perioden blir så enkel och effektiv som möjligt!

Fyll i formulär

Skolon och Microsoft Teams

Med Skolons unika integrationer når du din samling och dina digitala lärresurser direkt från Microsoft Teams. Med funktionen ”Share to Teams” kan du dela verktyg och djuplänkar från samlingen i Skolon till Teams och skapa uppgifter i Teams med ett par klick.

Vi har gjort ett par instruktionsfilmer som visar hur lätt det är att komma igång med Skolon via Microsoft Teams, vilka du kan se nedan.

Använd Skolon från Teams
Starta demo från Teams
Share to Teams
KOM IGÅNG ENKELT

Kostnadsfri onlinekurs för lärare

Vi har tagit fram en tydlig och enkel steg-för-steg-utbildning integrerad direkt i plattformen och som ger dig som lärare de absoluta grunderna till att snabbt komma igång med att arbeta med digitala verktyg i Skolon. Givetvis är utbildningen kostnadsfri och du kan välja att gå den precis när det passar dig!

Läs mer här
Kom igång med Skolon

Vill du veta mer?

KUNDANSVARIG

Nikki Eklund