Events och webinar

Den 10 november 2022 är det återigen dags för Skolon EdTalk, där vi på Skolon tillsammans med väl valda talare kommer att dela med oss av hur lärare, ledare och elever kan nyttja digitaliseringens krafter i undervisningen. Vad finns det för digitala verktyg som ger stöd i musik, hemkunskap eller slöjd? Det ska Liber, Natur & Kultur och Slöjdlexikon lära oss mer om i Skolon EdTalks webinar!

Skolon EdTalk, torsdagen den 10 november, har vi på Skolon bjudit in ett flertal inspirerande föreläsare som alla kommer att lyfta hur vi med hjälp av digitala verktyg kan ge stöd i praktisk-estetiska ämnen, såsom slöjd, musik och hemkunskap.

I webinaret deltar följande talare och teman:

  • Så kan det lilla hushållet påverka det stora globala!
    Talare: Lisa-Linnea Flising, Maria Feldt och Anders Karlsson, Liber
  • Mer tid för slöjdande, mindre tid för kö
    Talare: Mi Möller, Slöjdlexikon/Slöjd.nu
  • PREST i Digilär 7-9 – nu äntligen i Musik!
    Talare: Jakob Harknäs och Karin Sterner, Natur & Kultur

Är du ämneslärare och vill få tips på digitala verktyg som ger stöd i slöjd, hemkunskap eller musik? Arbetar du som IT-/IKT-ansvarig eller skolledare och vill få tips på verktyg som kan användas på er skola i de praktisk-estetiska ämnena? Då är detta webinaret för er! Se hela webinaret eller hoppa in på det klockslag som passar just dig.

Praktisk information om webinaret:

Datum: Torsdag 10 november 2022 kl 14.00 – 15.00.
Plats:
Delta digitalt via Zoom.
Passar för:
Vi vänder oss till dig som är lärare, skolledare och dig som arbetar med IT- eller IKT-frågor på en skola eller i en kommun/koncern. Alla nyfikna är välkomna att delta, oavsett förkunskaper!

Att delta i Skolon EdTalks webinar är kostnadsfritt.
Varmt välkommen med din anmälan – och tipsa gärna en kollega!

Detta är Skolon – vi samlar Sveriges bästa digitala skolverktyg och får dem att fungera i klassrummet

Skolon är en oberoende samlingsplats för digitala skolverktyg och lärresurser, skapad för både lärare och elever. Med Skolon är det enkelt att komma åt och använda sina digitala skolverktyg – säkerheten ökar, administrationen minskar och det blir mer tid för lärandet.

De digitala skolverktygen kommer från både små och stora leverantörer som alla har en sak gemensamt – de skapar digitala skolverktyg som är bra för skolans värld. I biblioteket finns över 4000 digitala verktyg!