Arbeta smartare tillsammans

Våra integrationer

Vi har färdiga integrationer till de populäraste lärplattformarna, G Suite och Office 365.

ENKLARE ANVÄNDANDE

LMS

Med färdiga kopplingar till de populäraste lärplattformarna blir alla verktyg i Skolons bibliotek automagiskt tillgängliga direkt i ert LMS. Gå från en uppgift eller planering direkt till ett verktyg utan ny inloggning, och koppla djuplänkar rakt in till pedagogiska planeringar. Det dagliga arbetet för lärare och elever blir enklare, LMS:et kraftfullare och kostnaderna för integrationer minskar kraftigt.

ALLTID I SYNK

Datasynk

Skolon möjliggör säker och enkel datasynk till varje enskilt digitalt läromedel och lärresurs, men det är också enkelt att synka data till Skolon, från en eller flera källdatasystem samtidigt. Med färdiga integrationsmoduler till de vanligaste skoladministrativa systemen och AD-lösningarna går det snabbt och säkert att sätta upp en automatisk synk till Skolon, vilket i sin tur innebär automatisk datasynk till alla era verktyg.

DÄR ANVÄNDARNA REDAN ÄR

CLASSROOM OCH TEAMS

Med färdiga integrationer till såväl G Suite och Classroom, som Microsoft365 och Teams, blir era digitala läromedel och lärresurser tillgängliga där användarna redan är.

FLEXIBILITET ÄR STANDARD

ÖPPNA & MODERNA API:ER

Skolonplattformen är byggd på moderna standarder och öppna API:er ingår för alla kunder. Detta gör det enkelt att själv anpassa plattformen till den egna IT-miljön, skapa egna integrationer och arbeta flexibelt.

“Lärarna kan hitta läromedel på ett och samma ställe, istället för att behöva läsa broschyrer eller ta kontakt med olika företag – det är en styrka.”

Ole Lidegran, IT-chef, Lärande i Sverige

“Det som är positivt med Skolon är lättillgängligheten, men också att det är så enkelt uppbyggt och lätt att förstå. Det är även en fördel att varje elev kan skräddarsy sitt konto med verktygen som passar just en själv.”

Annelie Nidalen, Specialpedagog, Falu kommun

”Vi har en vision om att samla allt digitalt vi behöver på ett enda ställe. Med Skolon säkerställer vi att alla verktyg och licenser samlas, så att vårt material blir nåbart och användbart för alla, oavsett förkunskaper.”

Catarina Björnsson, Verksamhetsutvecklare elevhälsa & IKT, Bodens kommun

”Skolon hjälper oss att hantera single sign-on, licenshantering, översikt på skolnivå och som huvudman, automatisk användarkontosynk och datasäkerhet. Våra digitala resurser har blivit mer tillgängliga och används i större utsträckning både hemma och i skolan.”

Elizabeth Lindlöf, Utvecklingsledare IKT, Tranås kommun
Våra användare