Rekommenderade artiklar

Senaste nytt

Skolon utsett till ett av Sveriges mest snabbväxande techbolag

26 november|Nyheter, Nyheter/Media|

PRESSMEDDELANDE

Skolon rankas som Sveriges femte mest snabbväxande techföretag, och det mest snabbväxande edtechbolaget, när Deloitte igår tillkännagav sin topplista Sweden Technology Fast 50. Deloittes årliga ranking uppmärksammar de 50 snabbast växande teknikföretagen baserat på intäktsökning under de senaste åren.

När Deloitte rankar Sveriges 50 snabbast växande teknikföretag hamnar Skolon på femte plats. Listan, Sweden Technology Fast 50, baserad på ökningen av nettoomsättning över de senaste fyra åren. Rankningen inkluderar såväl publika som privata bolag och omfattar all typ av teknik, från mjuk- och hårdvara till life science, kommunikation och clean technology.

– Att vi växer snabbt är inte bara roligt för oss på Skolon, utan det betyder också att vi gör skillnad både för allt fler lärare och elever i skolan. Vi är otroligt stolta över att hamna så högt på Deloittes lista och ser det som ett kvitto på att vår tjänst är uppskattad. Ser man på vilka andra framgångsrika tillväxtbolag som nämnts på listan genom åren, så är det en stor ära, säger Oliver Lundgren, vd och grundare Skolon.

Skolon är det enda edtechbolaget i toppen av listan och är således Sveriges mest snabbväxande edtechbolag.

Technology Fast 50 grundades 1995 i USA och I Sverige har Deloittes rankat de snabbast växande teknikföretagen sedan 2004. Bland de tidigare rankade företagen finns bland andra iZettle, Fingerprint Cards, Star stable Entertainment, Rebtel, Trustly Group, Compricer, Elskling, Kivra, Kognity, Teamtailor Pinmeto, Acast och Mentimeter.

– Det är så roligt att få uppmärksamma och fira företagen i årets Deloitte Sweden Technology Fast 50. Bolagen på listan, och deras smarta lösningar och tjänster, speglar Sveriges ledande position inom innovation, entreprenörskap och digital transformation. Att kvalificera till en plats på listan är en imponerande bedrift och vi ser fram emot att följa dessa företag framöver, säger Ester Sundström, partner och ansvarig för Deloitte Sweden Technology Fast 50.

SE PRESSMEDDELANDET I SIN HELHET HÄR
LÄS MER OM DELOITTES FAST 50 HÄR

Detta är Skolon – vi samlar Sveriges bästa digitala skolverktyg och får dem att fungera i klassrummet

Skolon är en oberoende samlingsplats för digitala skolverktyg och lärresurser, skapad för både lärare och elever. Med Skolon är det enkelt att komma åt och använda sina digitala skolverktyg – säkerheten ökar, administrationen minskar och det blir mer tid för lärandet.

De digitala skolverktygen kommer från både små och stora leverantörer som alla har en sak gemensamt – de skapar digitala skolverktyg som är bra för skolans värld. Skolon är idag ett av Sveriges mest snabbväxande edtech-företag, tillgängligt på över 4000 skolor och med tusentals nya användare varje månad. I biblioteket finns över 3500 digitala verktyg!

Så får ni in rörelse i elevernas skolvardag med hjälp av Rörelseä...

18 november|Nyheter, Partners & innehåll|

Rörelseäventyret är tjänsten som hjälper skolor att aktivera eleverna genom att få in rörelse i skolvardagen. Syftet är att på ett enkelt och roligt sätt få till brain breaks mitt i eller mellan lektioner och väcka glädje för både lärande och rörelse. Häng med, så berättar vi mer!

I Skolon finns över 3500 digitala lärresurser och verktyg för den svenska skolan och idag ska vi få lära känna tjänsten Rörelseäventyret lite närmare. Rörelseäventyret vänder sig till de skolor som vill få in rörelse som ett naturligt och roligt inslag under skoldagen. Bakom tjänsten står populära Skolplus som många lärare och elever redan är väl bekanta med.

Vi ställde några snabba frågor till Åsa Gustafsson, läromedelsutvecklare för Skolplus AB, för att få veta mer om vilka möjligheter som finns med Rörelseäventyret för lärare och elever.

Åsa, hur fungerar Rörelseäventyret för användaren?

I Rörelseäventyret skakar klassen loss till filmer där de följer Grodan och Zpiido och deras vänner på spännande äventyr. Det tar inte mer än fem minuter och passar perfekt som en rolig pausgympa/brain break i klassrummet.

Dessutom finns det rörelsebingo, dansinstruktioner, sport- och lekarkivet, tävlingar och annat kul att komplettera med!

Vilka kan använda och ha nytta av Rörelseäventyret?

Rörelseäventyret är tänkt som en gemensam aktivitet i klassen. Läraren låser upp en film i taget i den takt som passar och det finns många filmer, så det går att titta på en film varje skoldag om man så vill. Klassen gör rörelserna tillsammans och svarar på tre korta frågor efteråt. Dessutom är klassen med och tävlar om fina priser varje vecka!

Målgrupp är främst förskoleklass och årskurserna 1 – 3, men det finns även förskolor, mellanstadieklasser och särskolor som gillar att skaka loss med Rörelseäventyret.

I Rörelseäventyret finns instruktioner till Grodan och Zpiidos egen dans ”Hoppydoo”. Den har dansats på många skolor av både elever och lärare under terminen. De har övat, uppträtt, filmat – och några elever har t.o.m. utmanat sin rektor på danstävling. Hur det gick? Ingen aning, men de hade garanterat roligt!

Vilka möjligheter finns det med Rörelseäventyret?

I läroplanen står att eleverna ska ges möjlighet att uppleva rörelseglädje och därigenom utveckla ett intresse för att vara fysiskt aktiva. Just detta är vad Rörelseäventyret handlar om. Att röra sig tillsammans på ett kravlöst och roligt sätt, som förhoppningsvis ger mersmak.

Många lärare upplever att korta ”brain breaks”, rörelseutmaningar och liknande aktiviteter kan öka studieron och välbefinnandet bland eleverna. Flera rapporter och studier har visat ett mycket positivt samband mellan fysisk aktivitet och prestationer i skolan, och det finns också studier som visar att även bara några minuters fysisk aktivitet kan hjälpa till att öka koncentrationen och kreativiteten. På köpet främjas elevernas motoriska utveckling.

Därför är Rörelseäventyret med i Skolon:

Många av våra användare loggar in via Skolon för att nå Skolplus basutbud, och nu kan de även nå nyheten Rörelseäventyret via samma inloggning. Smidigt!

Se avsnitt 1 av Rörelseäventyret:

Tips: Lås upp de sju första avsnitten av Rörelseäventyret i Skolplus

Är du inloggad i Skolplus som lärare kan du redan nu låsa upp de sju första avsnitten av Rörelseäventyret, oavsett om du har en demolicens eller fullständig licens för Skolplus. I Skolon kan du därför starta ditt Skolplus som vanligt, alternativt välja att starta en demo av Skolplus. Väl inne i Skolplus får du möjlighet att ta del av de sju första avsnitten av Rörelseäventyret och därmed börja skaka loss direkt!

LÄS MER OM RÖRELSEÄVENTYRET I SKOLON HÄR

Detta är Skolon – vi samlar Sveriges bästa digitala skolverktyg och får dem att fungera i klassrummet

Skolon är en oberoende samlingsplats för digitala skolverktyg och lärresurser, skapad för både lärare och elever. Med Skolon är det enkelt att komma åt och använda sina digitala skolverktyg – säkerheten ökar, administrationen minskar och det blir mer tid för lärandet.

De digitala skolverktygen kommer från både små och stora leverantörer som alla har en sak gemensamt – de skapar digitala skolverktyg som är bra för skolans värld. Skolon är idag ett av Sveriges mest snabbväxande edtech-företag, tillgängligt på över 4000 skolor och med tusentals nya användare varje månad. I biblioteket finns över 3000 digitala verktyg!