Vårt bibliotek

Vi samlar Sveriges bästa digitala läromedel och skolverktyg och får dem att fungera i klassrummet.
Hitta nya favoriter eller använd verktygen ni redan har ännu mer effektivt!

3000 verktyg

Vad finns i Skolon?

I Skolon finns digitala läromedel, lärresurser, skolverktyg och appar skapade för skolans värld från både stora och små leverantörer. Här hittar du kända favoriter och spännande nyheter – det finns något för alla, oavsett ämne, intresse eller åldersgrupp!

3000

Verktyg

Sveriges bästa skolverktyg, redo att användas med ett klick!

I Skolons finns över 3000 digitala läromedel och skolverktyg från över 70 olika leverantörer. Alla är redan integrerade och klara, redo att användas i klassrummet med ett klick, så att du som lärare kan lägga mer tid på lärande och mindre tid på administration.

110 000

Djuplänkar

Gå till rätt ställe direkt med smarta djuplänkar

Verktygen som finns i Skolon är indexerade med sökbara djuplänkar som gör att du kan gå direkt till ett enskilt avsnitt, exempelvis direkt till fotosyntesen i biologi, utan extra klick eller ny inloggning. Smidigt va?

HITTA NYTT

Ett personligt bibliotek

I Skolons bibliotek är det enkelt att söka och titta runt bland olika digitala verktyg och läromedel. Till verktygen finns beskrivningar, bilder och videos, så att du kan lära känna dem närmare. Alla är kategoriserade efter ämnen, årskurs och typ och dessutom syns det tydligt vilka skolan redan har tillgång och inte.

Biblioteket anpassar sig personligt efter användaren som kan se verktyg som kollegor använder, nya verktyg i sitt ämne, etc. Under fliken ”I fokus” har vi dessutom samlat en mängd artiklar och tips på hur verktygen kan användas – lättillgänglig digital kompetensutveckling, helt enkelt!

DEMO

Testa & prova

I biblioteket är det lätt att prova ett nytt verktyg fullt ut med ett par klick! Samtidigt har huvudmannen full kontroll över processen, vilket gör att det blir både enkelt och säkert på samma gång.

NYHET

Verktygspaket för skolor i behov av digitala lärresurser snabbt och enkelt

I samarbete tillsammans med våra innehållsleverantörer och med anledning av behovet från användare om att snabbt ha möjlighet att komma åt och använda lärresurser, så har vi tagit fram ett flertal olika paket av verktyg och läromedel som passar för olika åldersgrupper och ämnen. Läs mer och kom i kontakt med oss här.

“Lärarna kan hitta läromedel på ett och samma ställe, istället för att behöva läsa broschyrer eller ta kontakt med olika företag – det är en styrka.”

Ole Lidegran, IT-chef, Lärande i Sverige

“Det som är positivt med Skolon är lättillgängligheten, men också att det är så enkelt uppbyggt och lätt att förstå. Det är även en fördel att varje elev kan skräddarsy sitt konto med verktygen som passar just en själv.”

Annelie Nidalen, Specialpedagog, Falu kommun

”Vi har en vision om att samla allt digitalt vi behöver på ett enda ställe. Med Skolon säkerställer vi att alla verktyg och licenser samlas, så att vårt material blir nåbart och användbart för alla, oavsett förkunskaper.”

Catarina Björnsson, Verksamhetsutvecklare elevhälsa & IKT, Bodens kommun

”Skolon hjälper oss att hantera single sign-on, licenshantering, översikt på skolnivå och som huvudman, automatisk användarkontosynk och datasäkerhet. Våra digitala resurser har blivit mer tillgängliga och används i större utsträckning både hemma och i skolan.”

Elizabeth Lindlöf, Utvecklingsledare IKT, Tranås kommun
Våra användare