Användare & Kommuner

LÄRANDE
Jonna Rådegård arbetar för Lärande som är en friskolekoncern med skolor från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Lärande har inskrivet i sin digitala strategi att samtliga inköp av digitala läromedel ska gå via Skolon Store. Det är snabbt, smidigt och enkelt, upplever Jonna.

Jonna Rådegård är lärare i botten och har arbetat som lärare i cirka femton år.
– Idag arbetar jag som “Utvecklare Digitalitet” på huvudmannanivå för Lärande. Man kan säga att jag är bryggan mellan IT och pedagogik. Jag verkar för att den IT-pedagogiska miljön ska vara så bra som möjligt för såväl lärare som elever, förklarar Jonna.

Lärande har inskrivet i sin digitala strategi att samtliga inköp av läromedel ska gå via Skolon Store.
– Idag är det jag som administrerar inköpen av digitala läromedel via Skolon Store och säkerställer att rätt personer får rätt licens. Det går otroligt snabbt att få ut rätt licens till rätt person. Det handlar om minuter! Jag upplever att det är tack vare att vi arbetar med Skolon som smidigheten har ökat så markant. Innan behövde varje leverantör kontaktas var för sig. Det innebar hantering av separata lösenord, aktiveringskoder och mycket annat, innan man kunde komma igång med ett digitalt läromedel, förklarar Jonna.

Jonna lyfter också fram tydligheten i systemet.
– Jag kan enkelt få en överblick över den totala orderhistoriken och över aktiva licenser. Jag ser när det är dags att förnya dessa, eller avsluta en licens om så önskas. Dessutom blir fakturahanteringen enkel i bemärkelsen att det blir tydligt vilken skola som exempelvis ska betala vad.

Möjlighet att vara flera inköpare

Det går även att lägga in mer än en administratör/inköpare av läromedel via Skolon Store.
– Idag har vi ett smidigt internt system där berörda kan rapportera sina önskemål till mig och sedan gör jag inköp. Men vi håller på att se över detta, då det finns en smidig funktion i Skolon Store som tillåter att vi lägger in fler personer med inköpsrättigheter. Så vi ser just nu över vilka som kan tänkas bli lokala administratörer på skolorna.

Jonna lyfter också fram att det verkar enkelt för leverantörer att anpassa sina licenser och erbjudanden via Skolon Store.
– Någon gång har jag exempelvis fått en rabattkod av en leverantör och då kan jag enkelt lägga in den via Skolon Store. En annan fördel är att leverantörerna har möjlighet att erbjuda licenser på prov. Under covid har många erbjudit längre provtid än vanligt för sina läromedel och det gjorde att vi fick möjlighet att testa flera nya läromedel. Tack vare dessa provlicenser, så blir det enkelt att upptäcka den digitala världens möjligheter, avslutar Jonna.

Tips: Jonna berättar mer i vårt webinar med tema Skolon Store

I webinarserien Skolon User Stories låter vi våra användare komma till tals och dela sina erfarenheter kring hur de arbetar för att få till ett enklare, säkrare och mer likvärdigt lärande. I detta webinar fokuserar vi på funktionen Skolon Store, som gör det möjligt att enklare än någonsin hitta, köpa och börja använda nya digitala läromedel och skolverktyg.

Nikki Eklund kommer att ta oss genom hela beställningsflödet från start till mål: från inköp, till att läromedel finns tillgängliga hos lärarna och eleverna i klassrummet.

Gäster: Jonna Rådegård, utvecklare digitalitet på Lärande i Sverige och Mattias Lindström, ekonom på bildningsförvaltningen i Katrineholms kommun.

PRAKTISK INFORMATION:

När: 25 november kl 15.00 – 15.45, inkl frågestund med våra gäster
För vem: Skolledare, IKT-ansvariga, samordnare, strateger och lärare med digitaliseringsansvar. Du kan delta oavsett om du har ett konto i Skolon eller ej och webinaret är givetvis kostnadsfritt.
Anmälan: Läs mer och anmäl dig till webinaret här. Varmt välkommen!

LÄS FLER ANVÄNDARBERÄTTELSER HÄR
GÅ TILL ANMÄLAN FÖR SKOLON USER STORIES HÄR

Detta är Skolon – vi samlar Sveriges bästa digitala skolverktyg och får dem att fungera i klassrummet

Skolon är en oberoende samlingsplats för digitala skolverktyg och lärresurser, skapad för både lärare och elever. Med Skolon är det enkelt att komma åt och använda sina digitala skolverktyg – säkerheten ökar, administrationen minskar och det blir mer tid för lärandet.

De digitala skolverktygen kommer från både små och stora leverantörer som alla har en sak gemensamt – de skapar digitala skolverktyg som är bra för skolans värld. Skolon är idag ett av Sveriges mest snabbväxande edtech-företag, tillgängligt på över 4000 skolor och med tusentals nya användare varje månad. I biblioteket finns över 3000 digitala verktyg!