Lär dig mer om Skolon

Vi vill bidra till att ge den svenska skolan bästa möjliga digitala förutsättningar.
Digitalt lärande för alla!

0
Betalande användare
0
Länder
0
Verktyg
VÅRT UPPDRAG

VI SKA MÖJLIGGÖRA DIGITALT LÄRANDE FÖR ALLA!

Vår vision är att möjliggöra digitalt lärande för alla. För att lyckas med det skall vi erbjuda det effektivaste och smartaste sättet att nå och använda digitala läromedel och lärresurser i klassrummet. Skolon lanserades första gången på SETT-mässan 2015 i Stockholm. Idag är vi ett av Sveriges snabbast växande edtechföretag, etablerat på flera marknader och med en fortsatt hög tillväxt.

Vårt arbetsätt präglas av kreativitet, energi och glädje – vi är stolta över den utveckling i skolvärlden vi på kort tid lyckats bidra med, men samtidigt ödmjuka inför att de största möjligheterna ligger framför oss!

Vår resa

Från en idé om enklare och roligare digitalt lärande för alla och fram till idag, följ vår resa:

2015

2015/2016 – Skolon lanseras på SETT-mässan i Stockholm

Sveriges största event för den digitala skolan, SETT-mässan, blir år 2015 den officiella starten för Skolon, där vi lanserar vår plattform på svenska efter flera års utveckling. Intresset är redan från start mycket stort och under följande år aktiverar tusentals skolor Skolon för sin skola, samtidigt som några av Sveriges främsta innehållsleverantörer tillgängliggör sitt material i vårt bibliotek.

2017

2017/2018 – Första steget mot internationalisering

Skolon lanserar flera nya funktioner för säkrare och enklare digitalt lärande, samtidigt som partnerskap med flera av Nordens ledande förlag inleds. Flera av Sveriges största skolhuvudmän väljer också att aktivera Skolon på bred front. 2018 påbörjar vi vår internationella resa genom att Skolon etableras i Norge och under året inleds också ett partnerskap tillsammans med Microsoft.

2019

2019 – Ett av Sveriges snabbast växande edtechföretag

Flera ledande skolhuvudmän i Sverige och Norge, både stora som små och från norr till söder, aktiverar Skolon. Antalet verktyg i Skolons bibliotek har nu passerat över 1500 stycken.

2020

2020 – Pandemi och öppnad plattform för alla

Vår omvärld drabbas av en pandemi, med bland annat skolstängningar och distansundervisning som följd. Skolon öppnar tillsammans med samarbetspartners plattformen för fri tillgång till digitala verktyg och läromedel för hundratusentals elever och lärare. Vi lanserar även flertalet nya funktioner, ökar utbildningsinsatser och så även våra supporttjänster för att möta de behov och utmaningar skolor och skolhuvudmän plötsligt ställs inför.

2021

2021 – Ett av Skandinaviens snabbast växande edtechföretag...

Skolon når en halv miljon användare i plattformen och över 3500 digitala skolverktyg i biblioteket. Vi lanserar Skolon Store brett för enklare och smidigare inköp och distribution av digitala verktyg, uppdaterade appar för iOS, samt smarta webbläsartillägg till Chrome och Edge.

Här finns vi

Våra kontor

Vårt team finns idag lokalt på fyra olika kontor i Sverige och Norge.

Karlshamn
Malmö
Stockholm
Oslo
Team Skolon

Ledning

Skolon leds av ett drivet team med gemensam bred erfarenhet från såväl digitalisering som verksamhetsutveckling.

CEO & Co-Founder

Oliver Lundgren

Entreprenör med bred erfarenhet inom Tech, grundade sin första verksamhet vid 13 års ålder. Har varit med och grundat bolagen Skolon, Techquity, Kubicom och Galio of Sweden. Sitter också i styrelsen för Avalon Innovation, Kreativum AB och är en av initiativtagarna bakom Swedish Edtech Industry.

Chief Product & Development Officer

Ole Lidegran

Leder vårt utvecklings- och produktteam samt har det övergripande ansvaret för vår produktstrategi. Ole Lidegran har tidigare bland annat arbetat som CIO på Lärandegruppen, en av landets största friskolekoncerner samt som IT strateg på Motala kommun. Har en examen i informationsteknik från BTH samt är utbildad lärare på Malmö Högskola.

Business Development Director

Sebastian Matuska

Ansvarar för vår internationella expansion och affärsutveckling, leder också vårt affärsteam i Norge. Har bakgrund inom key account management gällande IT och cloudlösningar till företag och organisationer, både nationellt och internationellt.

Director, Country Manager Sweden

Marcus Alvarsson

Leder vårt affärsteam i Sverige och ansvarar för vårt svenska erbjudande. Marcus har en bakgrund som affärsutvecklare med mångårig erfarenhet från olika roller inom kundvård och försäljning. Innan dess arbetade Marcus som lärare med en examen från Högskolan Kristianstad.

Customer & Content Director

Gabriel Wallén

Leder arbetet i Skolons användar- och innehållsteam för våra olika marknader. Gabriel har under flera år arbetat inom skola som IT-pedagog och IT-strateg i Täby kommun med strategiskt ansvar rörande skolans digitalisering. Gabriel har en examen inom systemvetenskap, webbutveckling och projektledning från Luleå tekniska Universitet.

Communication Manager

Melissa Karlsson

Ansvarar för Skolons kommunikationsarbete nationellt och internationellt. Har tidigare under flera år arbetat med försäljning, kundrelationer och kommunikation inom olika verksamheter inriktade mot skolans värld.