Nyheter

Edtech-selskapet Skolon har inngått samarbeid med Spotify-eide Soundtrap for Education. Samarbeidet gir elever og lærere som bruker Skolons digitale plattform, mulighet til å utforske og lære å bruke forskjellige former for profesjonelle lydopptak med verktøyet Soundtrap for Education.

Nå kan Skolon snart tilby sine brukere det digitale verktøyet Soundtrap for Education i plattformen. Soundtrap for Education, som eies av Spotify, er et brukervennlig verktøy for lydopptak der elever i forskjellige aldre og fag kan skape musikk og podcaster sammen i sanntid.

– Samarbeidet med Soundtrap for Education utvider tilbudet i biblioteket vårt ytterligere og er med på å gjøre lydskaping tilgjengelig for alle. Det er naturligvis ekstra gøy å få samarbeide med et av Sveriges mest velrenommerte teknologiselskaper og sammen kunne bidra til å utvikle undervisningen i skolen, sier Skolons administrerende direktør Oliver Lundgren.

Lærere kan bruke Soundtrap for Educations verktøy i flere forskjellige fag, for eksempel musikk, teknologi, entreprenørskap og språk. Soundtrap for Education fungerer sømløst på alle enheter som har tilgang til Internett, og siden tjenesten er fullstendig skybasert, kan studentene enkelt jobbe med prosjektene hjemmefra også.

– Soundtrap for Education åpner for nye måter å drive undervisning på i flere fag og gjør det mulig for elevene å være kreative når de skaper lyd og musikk i skolen, uten å ha tilgang til dyrt fysisk utstyr, sier Oliver Lundgren.

– For oss gjør samarbeidet med Skolon det mulig å svare på en etterspørsel fra brukerne våre rundt om i landet. Nå får de på enklest mulig måte tilgang til Soundtrap for Education sammen med resten av skolens digitale skoleverktøy og undervisningsmateriell, på ett sted med en og samme innlogging. Vi håper dessuten at samarbeidet med Skolon skal gjøre det mulig å nå ut til nye brukere som er interessert i å lære om og med lyd, sier salgssjef Michael Bell hos Soundtrap for Education.

Soundtrap for Education vil være tilgjengelig for Skolons brukere på flere markeder. Soundtrap for Education kan aktiveres og brukes via Skolons plattform i dag, men fullstendig teknisk integrasjon forventes for skoleåret 22/23.

Dette er Skolon

SSkolon er et svensk SaaS-selskap (Software as a Service) som utvikler en digital plattform til skoler og samler alle digitale verktøy og læremidler fra ulike leverandører på ett sted. Skolene får digitale skoleverktøy til å fungere i klasserommet, og selskapets plattform gjør det enkelt og trygt å arbeide digitalt i skolen. Selskapets kunder er først og fremst kommunale og private skoleledere i Sverige og Norge.