Nyheter

Edtech-selskapet Skolon, som samler over 3500 digitale skoleverktøy i sin plattform, har inngått et samarbeid med det norske forlaget Gyldendal. Samarbeidet innebærer at Gyldendals 350 skoletitler blir tilgjengelige i Skolons digitale skoleplattform.

Forrige uke innledet det svenske ed-tech selskapet Skolon et samarbeid med Gyldendal Norsk Forlag. Partnerskapet betyr at forlagets 350 digitale læremidler kommer til å være tilgjengelige i Skolons digitale plattform fra og med høsten 2021.

Avtalen er strategisk viktig for Skolon da Gyldendal Norsk Forlag er den største aktøren på det norske læremiddelmarkedet. Det norske markedet har tidligere bare hatt én etablert forhandler av læremidler, så samarbeidet er også viktig ut fra et konkurransesynspunkt, for både kunder og produsenter av læremidler.

– Kundene på det norske markedet har begynt å etterspørre mer innovative digitale løsninger og dette er nettopp det Skolon tilbyr. Vårt samarbeid er et viktig skritt videre i utviklingen av salg av digitale læremidler i Norge, sier Oliver Lundgren, administrerende direktør for Skolon.

– Vi i Gyldendal ser positivt på konkurransen i forhandlerleddet og ønsker Skolon velkommen som forhandler av våre digitale læremidler, sier Hanne-Mari Eide Bennett, forlagssjef for kunder og kommunikasjon i Gyldendal.

Skolon er en samlingsplass for digitale skoleverktøy som øker tilgjengeligheten og sikkerheten for elever samtidig som administrasjonen for lærerne reduseres. Med det nye samarbeidet med Gyldendal vil det finnes rundt 3850 digitale verktøy i Skolons bibliotek.

– Skolons tilbud øker med Norges fremste digitale læremiddelforlag i porteføljen, noe som tilfører viktige titler og verktøy for oss. Jo flere store forlag vi knytter til oss, desto mer relevant blir vår plattform, sier Oliver Lundgren.

Samarbeidet med Skolon og Gyldendal innebærer at Skolon blir forhandler av Gyldendals samtlige digitale produkter innen førskole, grunnskole og videregående skole på det norske skolemarkedet.

Om Gyldendal
Gyldendal er det ledende konsernet i norsk bokbransje, og hovedmålet er å skape og formidle verdier innenfor kultur- og kunnskapsfeltet.

Dette er Skolon – en smart samlingsplass for digitale skoleverktøy

Skolon samler alle dine digitale læremidler – her kan du finne og ta i bruk alle dine læremidler på et sted, med et passord. Skolon hjelper deg med å håndtere dine lisenser fra ulike leverandører, tildele og trekke tilbake lisenser, samt å gi deg en oversikt over all data til alle lærere og elever.

Alt du trenger på et sted, noe som sparer tid og administrasjon.
Digital læring for alle!

Les mer om Skolon her, og hva digital læring kan muliggjøre for deres skole.