Events, utbildningar & webinar

Vi på Skolon älskar att prata om skolans digitalisering och arrangerar
både webinars, utbildningar och deltar på olika events runt om i landet.
Var ses vi härnäst?

Webinarer och webbutbildningar

Lär dig mer om Skolon och förenklat digitalt lärande i våra populära webinarer och smarta webbutbildningar.
Det är självklart kostnadsfritt och det bästa är att du har möjlighet att delta var du än befinner dig i landet.
Glöm inte att kika inom då och då, eftersom teman och tider uppdateras kontinuerligt!

För dig som lärare

Bli ett proffs på 30 minuter! Den här webbutbildningen passar dig som har ett lärarkonto i Skolon idag eller är nyfiken på att skaffa ett. Här får du lära dig om hur du och dina elever kommer igång på 10 sekunder i klassrummet med era digitala skolverktyg!

Här får du lära dig mer om:
1. Använda och dela verktyg
2. Skapa och hantera mappar
3. Hitta rätt i biblioteket av 1500 verktyg
4. Hoppa mellan verktyg med Skolonknappen
5. Använda smarta djuplänkar
6. Min klass – vilka verktyg har dina elever?
7. Dina inställningar

Tidsåtgång: 30 min

Boka webbutbildning här

För dig med adminkonto

Bli ett proffs på 30 minuter! Denna webbutbildning passar dig som har ett administratörskonto i Skolon och vill veta mer om hur du på ett enkelt sätt hanterar både ditt och skolans konto i plattformen.

Här får du lära dig mer om:
1. Din roll som administratör och möjligheterna med Skolon
2. Smidig och samlad hantering av era licenser för skolverktyg och läromedel
3. Hantera användare
4. Skapa och lägg upp egna, lokala verktyg
5. Biblioteket som skoladmin
6. Säker datahantering via Skolon enligt GDPR

Tidsåtgång: 30 min

Boka webbutbildning här
VI LÄR ER MER HOS ER

Utbildning på plats

För skolor och kommuner som är på gång att börja använda Skolon har vi möjlighet att erbjuda på-plats-utbildningar för lärare och som vi anpassar så att de passar just er. På så sätt säkras att alla kommer igång på bästa möjliga sätt och är redo för ett nytt och förenklat digitalt lärande. Kontakta oss, så berättar vi gärna mer!

Kontakta oss

Mässor, Konferenser och Events

Vi uppskattar verkligen att prata om skolans digitalisering och under året deltar vi i flera events runt om i landet.
Var ses vi härnäst?

Du som har varit på Vklass användarkonferens tidigare vet att det är ett tillfälle för riktigt bra möten med likasinnade, intressanta föreläsningar och rykande färska nyheter från Vklass och samarbetspartners – i år är inget undantag. Kom förbi utställningen, så visar vi möjligheterna med Skolon och Vklass!

Datum: 18-19 september
Plats: Essinge konferenscenter

Kom och träffa oss på SETT Syd i Malmö i monter D:06! Inspireras till digitalt lärande och testa Skolon och olika digitala verktyg live. Vi bjuder på kaffe, vår populära goodiebag och visar dig senaste nytt i plattformen!

Datum: 16-17 oktober
Plats: Malmömässan, Malmö

Vi deltar traditionsenligt under Digitala Kompetensdagen på Linnéuniversitetet i Växjö – ett årligt event med fokus på skolans digitalisering där över 700 lärare, skolledare och andra som arbetar med digital kompetens deltar. Ses vi där?

Datum: 29 oktober
Plats: Linnéuniversitetet, Växjö

Skolon EdTalk Luleå

Skolon EdTalk kommer till Luleå! Med oss på turnén har vi flera inspirerande föreläsare som alla fokuserar på skolans digitalisering. Du kommer att få möjlighet att träffa likasinnade som är lika IKT-intresserade som du och vi lovar att du även kommer att få med dig både ett och annat tips & trix hem! Anmälan till Luleå är tyvärr stängd för denna gång. Håll utkik efter kommande EdTalks!

Datum: 29 oktober
Plats: Gymnasieby Kvarteret Lärkan, Luleå

DIGIT anordnas årligen av Edtech Southeast Sweden i samarbete med flera aktörer i branschen, varav vi på Skolon är stolt samarbetspartner. Här får pedagoger i skola och förskola möjligheten att kostnadsfritt testa spännande digitala tjänster och läromedel för skolans värld tillsammans med sina elever. Under dagen bjuds det också på inspirerande seminarium kring skolans digitalisering och med möjlighet att besöka Kreativums Maker-truck och prova på Mbots! Läs mer och anmäl intresse här.

Datum: 5 november
Plats: Kreativum , Karlshamn

Skolon EdTalk Borås

Skolon EdTalk kommer till Borås! Med oss på turnén har vi flera inspirerande föreläsare som alla fokuserar på skolans digitalisering. Du kommer att få möjlighet att träffa likasinnade som är lika IKT-intresserade som du och vi lovar att du även kommer att få med dig både ett och annat tips & trix hem. Läs mer och anmäl dig till EdTalk Borås här!

Datum: 5 november
Plats: Borås

Skolon EdTalk Göteborg

Skolon EdTalk kommer till Göt-la-borg! Med oss på turnén har vi flera inspirerande föreläsare som alla fokuserar på skolans digitalisering. Du kommer att få möjlighet att träffa likasinnade som är lika IKT-intresserade som du och vi lovar att du även kommer att få med dig både ett och annat tips & trix hem. Läs mer och anmäl dig till EdTalk Göteborg här!

Datum: 6 november
Plats: Göteborg

Lärandedagarna

Arbetar du inom Lärandegruppen? Lärandegruppen har valt att använda Skolon som samlingsplats för skolornas digitala skolverktyg och läromedel. Kom gärna och hälsa på i vår monter under Lärandedagarna, så visar vi hur du kan arbeta smartare med Skolon och framför allt: passa på att ställa allt du undrat över till våra experter på plats!

Datum: 12 november
Plats: Quality Hotel Friends, Solna

Skolon EdTalk Stockholm

Skolon EdTalk kommer till huvudstaden! Med oss på turnén har vi flera inspirerande föreläsare som alla fokuserar på skolans digitalisering. Du kommer att få möjlighet att träffa likasinnade som är lika IKT-intresserade som du och vi lovar att du även kommer att få med dig både ett och annat tips & trix hem. Läs mer och anmäl dig här!

Datum: 3 december
Plats: Skolons kontor, Hornstull

Upplev känslan med oss

Vi älskar att träffa våra användare och nya digitalister ute på mäss- och eventgolven runt om i landet, upplev känslan med oss!