Events, utbildningar & webinar

Vi på Skolon älskar att prata om skolans digitalisering och arrangerar
både webinars, utbildningar och deltar på olika events runt om i landet.
Var ses vi härnäst?

Skolons webinarer och digitala events

Lär dig mer om Skolon och förenklat digitalt lärande i våra populära webinarer med olika teman!
Det är självklart kostnadsfritt och det bästa är att du har möjlighet att delta var du än befinner dig i landet.
Glöm inte att kika inom då och då, eftersom teman och tider uppdateras kontinuerligt!

Nu kan du bli ett proffs i Skolon och på att använda skolans digitala verktyg på bästa sätt, när du vill och oavsett var du befinner dig – vi presenterar höstens nyhet Skolon Academy!

Med våra digitala kurser framtagna för olika roller i Skolon kan du hitta en kurs som passar just dig eller dina kollegor. Det ger er fortbildning i plattformen på ett lättillgängligt, tydligt och givetvis helt kostnadsfritt sätt. Idag finns en grundkurs, samt kurser för lärare och för administratörer. Och håll utkik, under terminens gång fyller vi på med flera nya kurser att ta del av!

Här hittar du alla aktuella kurser i Skolon Academy.

Skolon EdTalk – en trygg och säker skola med digitaliseringens hjälp

Skolon EdTalk, ett inspirationswebinar där vi lyfter hur vi använder digitaliseringen som kraft i undervisningen. Denna gång med tema en trygg och säker skolmiljö, både fysiskt och digitalt, med digitaliseringens hjälp.

Innehåll och gäster:

  • Konkreta tips för att förbättra skolans säkerhet
    Alexis Nicou, grundare av CoSafe
    Niclas Olsson, IT-koordinator på Ystad gymnasium
    Hansi Stafbom, grundare av Säkerhetsakademien
  • Smarta funktioner som stödjer ert säkerhetsarbete kring digitala skolverktyg och läromedel
    Gabriel Wallén, användarchef på Skolon

PRAKTISK INFORMATION:
När: Torsdag 10 februari 2022 kl 14.00 – 15.00
För vem: Vi vänder oss till dig som är skolledare, strateg eller som arbetar med IT- eller IKT-frågor på en skola eller i en kommun/koncern. Alla nyfikna är välkomna att delta, oavsett förkunskaper! Självklart är deltagandet helt kostnadsfritt.

Välkommen att läsa mer och anmäla dig här!

Mässor, konferenser och digitala events

Vi uppskattar verkligen att prata om skolans digitalisering och under året arrangerar och deltar vi i flera events både digitalt och runt om i landet.
Var ses vi härnäst?

Nordiska Skolledarkongressen, som går av stapeln vartannat år, erbjuder fortbildning av hög kvalitet med ledarskapsfrågor i fokus. Två fullmatade dagar för dig som leder och utvecklar skolan!

Team Skolon är givetvis på plats! Kom gärna och besök oss i vår monter för senaste nytt, så visar vi dig hur ni kan arbeta smartare digitalt på er skola eller i er kommun.

Datum: 22-23 mars 2022
Plats: Svenska Mässan, Göteborg

Bett – ett av världens största och främsta eventforum för skolans digitalisering. Med sina 35 000+ besökare från över 100 olika länder och 850 utställare från ledande och nytänkande edtechbolag, så alla på plats i London redo för att ta del av framtidens lärande.

Besök vår monter, se senaste nytt i plattformen eller anmäl dig till Lunch & Learn-eventet med oss på Skolon och våra samarbetspartners Creaza, Inspera och Kikora. Vi erbjuder en energigivande lunchkonferens den 24 mars, där vi fokuserar på inspiration, kunskap och erfarenhetsutbyte, och där innehållet är framtaget för dig som skolledare. Hoppas att vi ses!

Datum: 23-25 mars 2022
Plats: ExCel, London

Kom och träffa oss på årets främsta evenemang för skolans digitalisering – SETT-mässan i Kista! Inspireras till digitalt lärande och testa Skolon och olika digitala verktyg live. Vi bjuder på kaffe, vår populära goodiebag och visar dig senaste nytt i plattformen!

Datum: 26-28 april 2022
Plats: Kistamässan, Kista

VI LÄR ER MER HOS ER

Utbildning på plats eller digitalt

För skolor och kommuner som är på gång med att börja använda Skolon har vi möjlighet att erbjuda utbildningar, fysiskt eller digitalt, för lärare och som vi anpassar så att de passar just er. På så sätt säkras att alla kommer igång på bästa möjliga sätt och är redo för ett nytt och förenklat digitalt lärande. Kontakta oss, så berättar vi gärna mer!

FYLL I KONTAKTFORMULÄR HÄR

Upplev känslan med oss

Vi älskar att träffa våra användare och nya digitalister ute på mäss- och eventgolven runt om i landet, upplev känslan med oss!