Events, utbildningar & webinar

Vi på Skolon älskar att prata om skolans digitalisering och arrangerar
både webinars, utbildningar och deltar på olika events runt om i landet.
Var ses vi härnäst?

Mässor och konferenser

Vi uppskattar verkligen att prata om skolans digitalisering och under året arrangerar och deltar vi i flera events både digitalt och runt om i landet.
Var ses vi härnäst?

Nordiska Skolledarkongressen, som går av stapeln vartannat år, erbjuder fortbildning av hög kvalitet med ledarskapsfrågor i fokus. Två fullmatade dagar för dig som leder och utvecklar skolan!

Team Skolon är givetvis på plats! Kom gärna och besök oss i vår monter för senaste nytt, så visar vi dig hur ni kan arbeta smartare digitalt på er skola eller i er kommun.

Datum: 22-23 mars 2022
Plats: Svenska Mässan, Göteborg

Bett – ett av världens största och främsta eventforum för skolans digitalisering. Med sina 35 000+ besökare från över 100 olika länder och 850 utställare från ledande och nytänkande edtechbolag, så alla på plats i London redo för att ta del av framtidens lärande.

Boka ett personligt möte med oss på BETT för att ta del av det senaste nytt i plattformen eller läs mer om eventet här. Hoppas att vi ses!

Datum: 23-25 mars 2022
Plats: ExCel, London

Kom och träffa oss på årets främsta evenemang för skolans digitalisering – SETT-mässan i Kista! Inspireras till digitalt lärande och testa Skolon och olika digitala verktyg live. Vi bjuder på kaffe, vår populära goodiebag och visar dig senaste nytt i plattformen!

Datum: 26-28 april 2022
Plats: Kistamässan, Kista

Två dagar fyllda med kunskapshöjande föreläsningar av branschexperter, erfarenhetsutbyten och breakout sessions med relevanta ämnen för skolans digitalisering. Vi hjälper er att maximera värdet och användningen av Skolon för ledning, lärare och elever.

Exempel på innehåll under Skolon User Days:

 • Roadmap 2022 – senaste nytt i plattformen
 • Effektiva inköp av digitala läromedel
 • Dataskyddsförordningen & Schrems II – det säger juristen
 • Datadrivet kvalitetsarbete i skolans digitalisering
 • DNP och standarder i ekosystemet
 • Användarpanel och erfarenhetsutbyten
 • Möjlighet att prata med våra experter på plats

Inspirationstalare: Frilansjournalisten Jack Werner om källkritik och Kristina Alexanderson från Internetstiftelsen om digitaliseringens utveckling.

Datum: 19-20 maj, med sista anmälningsdag 12 april.
Plats: Quality Friends Hotel, Solna.
Passar för: Vi vänder oss till dig som är skolledare, IT-/IKT-ansvarig eller motsvarande roll i en kommun/koncern eller skola som är befintlig kund till Skolon.

Mer info och anmälan till eventet hittar du här.

Tre dagar med över 30 inspirerande talare på Skolons alldeles egna scen under SETT-dagarna på Kistamässan. Du kommer väl? Vi kan utlova många spännande ämnen kopplat till digital lärande och digitaliseringen av skolan. Vårt tema är – lär dig något nytt på 15 minuter!

Exempel på innehåll under Skolon EdTalk på SETT-mässan:

 • Källkritik
 • Digitala nationella prov
 • Digital slöjd – hur då?
 • Museét i klassrummet
 • Hur lärare kan arbeta för att stärka elevers digitala kompetens
 • Digital säkerhet… och mycket mer!

Inspirationstalare: Här har vi inte ett namn, utan över 30 stycken! Kika på vår SETT-sida för att se vilka vi annonserat hittills.

Datum: 26-28 april
Plats: Kistamässan i Stockholm

Här kan du läsa mer om hur du anmäler dig till SETT och info om vilka som ska tala!

Digitala kompetensdagen 2022

Digitala kompetensdagen arrangeras årligen av RUC IT, Kunskapsmiljön Digitala transformationer vid Linnéuniversitetet och AV-Media Region Kronoberg. Syftet med eventet är att ge länets pedagoger och skolledare nya idéer, verktyg, kunskap om skolans digitalisering och möjlighet till omvärldsbevakning.

Här finns ett brett innehåll som tilltalar alla pedagoger, från förskola till universitet, och engagerar flera nationellt uppmärksammade föreläsare.

Vi på Skolon ser fram emot att delta både som utställare och föredragshållare, samt att träffa alla nyfikna lärare och skolledare.

Hoppas att vi ses på Linnéuniversitetet i höst!

När: 1 november 2022
Plats: Linnéuniversitetet, Växjö
För vem: Lärare, förskollärare, skolledare

Läs mer om Digitala kompetensdagen här.

Skolons webinarer och digitala events

Lär dig mer om Skolon och förenklat digitalt lärande i våra populära webinarer med olika teman!
Det är självklart kostnadsfritt och det bästa är att du har möjlighet att delta var du än befinner dig i landet.
Glöm inte att kika inom då och då, eftersom teman och tider uppdateras kontinuerligt!

Nu kan du bli ett proffs i Skolon och på att använda skolans digitala verktyg på bästa sätt, när du vill och oavsett var du befinner dig – vi presenterar höstens nyhet Skolon Academy!

Med våra digitala kurser framtagna för olika roller i Skolon kan du hitta en kurs som passar just dig eller dina kollegor. Det ger er fortbildning i plattformen på ett lättillgängligt, tydligt och givetvis helt kostnadsfritt sätt. Idag finns en grundkurs, samt kurser för lärare och för administratörer. Och håll utkik, under terminens gång fyller vi på med flera nya kurser att ta del av!

Här hittar du alla aktuella kurser i Skolon Academy.

VI LÄR ER MER HOS ER

Utbildning på plats eller digitalt

För skolor och kommuner som är på gång med att börja använda Skolon har vi möjlighet att erbjuda utbildningar, fysiskt eller digitalt, för lärare och som vi anpassar så att de passar just er. På så sätt säkras att alla kommer igång på bästa möjliga sätt och är redo för ett nytt och förenklat digitalt lärande. Kontakta oss, så berättar vi gärna mer!

FYLL I KONTAKTFORMULÄR HÄR

Upplev känslan med oss

Vi älskar att träffa våra användare och nya digitalister ute på mäss- och eventgolven runt om i landet, upplev känslan med oss!