Events, utbildningar & webinar

Vi på Skolon älskar att prata om skolans digitalisering och arrangerar
både webinars, utbildningar och deltar på olika events runt om i landet.
Var ses vi härnäst?

Webinarer och webbutbildningar

Lär dig mer om Skolon och förenklat digitalt lärande i våra populära webinarer och smarta webbutbildningar.
Det är självklart kostnadsfritt och det bästa är att du har möjlighet att delta var du än befinner dig i landet.
Glöm inte att kika inom då och då, eftersom teman och tider uppdateras kontinuerligt!

För dig som lärare

Bli ett proffs på 30 minuter! Den här webbutbildningen passar dig som har ett lärarkonto i Skolon idag eller är nyfiken på att skaffa ett. Här får du lära dig om hur du och dina elever kommer igång på 10 sekunder i klassrummet med era digitala skolverktyg!

Här får du lära dig mer om:
1. Använda och dela verktyg
2. Skapa och hantera mappar
3. Hitta rätt i biblioteket av 1500 verktyg
4. Hoppa mellan verktyg med Skolonknappen
5. Använda smarta djuplänkar
6. Min klass – vilka verktyg har dina elever?
7. Dina inställningar

Tidsåtgång: 30 min

Vårens webbutbildningstider är över för denna termin, men håll ögonen öppna för nya tider inför ht 20!

Boka webbutbildning här

För dig med adminkonto

Bli ett proffs på 30 minuter! Denna webbutbildning passar dig som har ett administratörskonto i Skolon och vill veta mer om hur du på ett enkelt sätt hanterar både ditt och skolans konto i plattformen.

Här får du lära dig mer om:
1. Din roll som administratör och möjligheterna med Skolon
2. Smidig och samlad hantering av era licenser för skolverktyg och läromedel
3. Hantera användare
4. Skapa och lägg upp egna, lokala verktyg
5. Biblioteket som skoladmin
6. Säker datahantering via Skolon enligt GDPR

Tidsåtgång: 30 min

Vårens webbutbildningstider är över för denna termin, men håll ögonen öppna för nya tider inför ht 20!

Boka webbutbildning här
VI LÄR ER MER HOS ER

Utbildning på plats eller digitalt

För skolor och kommuner som är på gång med att börja använda Skolon har vi möjlighet att erbjuda utbildningar, fysiskt eller digitalt, för lärare och som vi anpassar så att de passar just er. På så sätt säkras att alla kommer igång på bästa möjliga sätt och är redo för ett nytt och förenklat digitalt lärande. Kontakta oss, så berättar vi gärna mer!

FYLL I KONTAKTFORMULÄR HÄR

Mässor, Konferenser och Events

Vi uppskattar verkligen att prata om skolans digitalisering och under året deltar vi i flera events runt om i landet.
Var ses vi härnäst?

Nordiska Skolledarkongressen, som går av stapeln vartannat år, erbjuder fortbildning av hög kvalitet med ledarskapsfrågor i fokus. Två fullmatade dagar för dig som leder och utvecklar skolan!

Team Skolon är givetvis på plats – kom gärna och besök oss i vår monter för senaste nytt, så visar vi dig hur ni kan arbeta smartare digitalt på er skola.

Datum: 24-25 november 2020
Plats: Svenska Mässan, Göteborg

Till Skolon EdTalk i Lund har vi bjudit in programmeringsproffset, författaren och läraren Daniel Barker för att berätta om hur data kan användas i klassrummet och Marcus Alvarsson från Svensk Talteknologi som lär oss om hur vi kan göra text tillgänglig för alla på ett smart sätt. Du får även 10 anledningar till varför DU ska bli digital och en givande workshop för tips att ta med dig hem!

Datum: 26 mars – OBS! Inställt med anledning av coronaviruset
Plats: Delfinskolan, Lund

Under Skolon EdTalk Örebro kommer förstelärare Anette Persson berätta om hur hon med framgång använt digitala läromedel i klassrummet med sina elever och Cecilia Lilja från Digilär ger oss nycklarna till hur vi lyckas med digital läsning. Givetvis får du även här 10 anledningar till att bli digital och workshoppa med andra som är lika IKT-intresserade som du. Hoppas att vi ses!

Datum: 31 mars – OBS! Inställt med anledning av coronaviruset
Plats: Örebro

Kom och träffa oss på årets främsta evenemang för skolans digitalisering – SETT-mässan i Kista! Inspireras till digitalt lärande och testa Skolon och olika digitala verktyg live. Vi bjuder på kaffe, vår populära goodiebag och visar dig senaste nytt i plattformen!

Missa heller inte Skolon EdTalk – scenen där 30 föreläsare lär dig något nytt på en kvart. Håll utkik efter talarschema!

Datum: 14-16 april 2021
Plats: Kistamässan, Kista

DIGIT

DIGIT anordnas årligen av Edtech Southeast Sweden i samarbete med flera aktörer i branschen, varav vi på Skolon är stolt samarbetspartner. Här får pedagoger i skola och förskola möjligheten att kostnadsfritt testa spännande digitala tjänster och läromedel för skolans värld tillsammans med sina elever. Under dagen bjuds det också på inspirerande seminarium kring skolans digitalisering och med möjlighet att besöka Kreativums Maker-truck och prova på Mbots!

Datum: November
Plats: Kreativum, Karlshamn

Skolon EdTalk – föreläsningsturné 2020

Succén Skolon EdTalk släpper nya tider kontinuerligt för 2020! Med oss på vår turné har vi flera inspirerande föreläsare som alla fokuserar på skolans digitalisering. Du kommer att få möjlighet att träffa likasinnade som är lika IKT-intresserade som du och vi lovar att du även kommer att få med dig både ett och annat tips & trix hem. Håll ögonen öppna – vi släpper nya städer kontinuerligt under 2020 på denna eventsida!

Upplev känslan med oss

Vi älskar att träffa våra användare och nya digitalister ute på mäss- och eventgolven runt om i landet, upplev känslan med oss!